• Consultanta juridica pentru angajatori

    Dreptul Muncii Angajatori

Servicii pentru Angajatori

Litigiile si conflictele cu angajatii sunt un motiv de ingrijorare pentru angajatori. Este nevoie de un specialist in dreptul muncii nu numai cand relatiile de munca sunt grav vatamate si se ajunge la litigii, dar mai ales cand este necesara o consultanta specializata, o activitate de mediere prin care sa incercam sa evitam consecinte paguboase.
Lucram cu angajatori de toate dimensiunile. Specificul cabinetului nostru se traduce in costuri si onorarii realiste, ideale pentru angajatorii mici si mijlocii, abordarea noastra in rezolvarea problemelor dvs fiind flexibila, tocmai pentru ca si noi suntem angajatori.
Avem experienta in reprezentarea si asistarea angajatorilor in relatiile de munca. Oferim consultanta in litigii si conflicte de dreptul muncii, respectand principiul obiectivitatii si gasirii unor solutii practice pentru clientii nostri. Acesta experienta ne-a ajutat sa cultivam pe termen lung o relatie de colaborare cu clientii nostri, angajatori, oferindu-le consiliere juridica proactiva, care poate preveni litigii costisitoare si pierderi finaciare.
Procedura noastra de lucru este simpla, dar in acelasi timp foarte eficienta . Mai intai va oferim o consultatie programata pentru a studia speta ce ne-o prezentati , care in practica niciodata nu are un caracter general, ci se distinge prin particularitate.

La incetarea contractelor individuale de munca, oferim angajatorilor consultanta juridica, asistenta si reprezentare in gasirea celor mai bune, legale si realiste solutii:

     - Incetarea contractului de munca in perioada de proba, prin notificare emisa in conditiile impuse de lege. Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute de Codul muncii, precum si a celor prevazute de contractul individual sau colectiv de munca, a regulamentelor interne. Intocmirea documentatiei necesare in acest caz de incetare a contractului de munca, aparent simplu.
     - Stingerea raporturilor de munca ca urmare a necorespunderii profesionale a salariatului. Caz prevazut de legislatia muncii, concedierea pentru necorespundere profesionala trebuie efectuata cu respectarea stricta a procedurii, pentru evitarea unei concedieri abuzive sau nelegale.
     - Desfiintarea locului de munca ocupat de angajat, cu consecinta emiterii deciziei de concediere. In contextul probelemelor economice cu care se confrunta firma dvs, concedierea unui sau mai multor salariati pare o solutie fireasca. Insa nu este suficient: legislatia muncii impune un set de reguli si proceduri care trebuie nerespectate, in caz contrar, desi reala problema economica a societatii, decizia de concediere poate fi anulata.
     - Efectuarea cercetarii disciplinare fata de salariat si incetarea raporturilor de munca ca urmare a aplicarii unei sanctiuni disciplinare care poate merge pana la desfacerea contractului de munca. Aplicarea unei sanctiuni disciplinare salariatului se poate face numai in cadrul unei proceduri stricte, in care Comisia de cercetare prealabila are un rol essential.
     - Incetarea de drept a contractului individual de munca, in cazurile limitative prevazute de Codul muncii.


Iar dispuntele cu un salariat nu se opresc odata cu emiterea deciziei de concediere si operarea acesteia in REVISAL. Pot aparea solicitari fata de salariat sau ale salariatului fata de vechiul angajator cu privire la respectarea unor clauze al contractului de munca (clauza de neconcurenta, de confidentialitate) , alte pretentii (drepturi salariale restante, plata de ore suplimentare) ori solictarea de daune pentru prejudiciul suferit.

Insa, oricare ar fi nevoile dumneavoastra in calitate de angajator, le putem satisface.
Solicita o consultatie!