Tribunalul Mehedinti

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Mehedinti este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Mehedinti, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Mehedinti.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Mehedinti este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Mehedinti.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Mehedinti pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Craiova. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Mehedinti si se depune la Tribunalul Mehedinti.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Mehedinti pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Mehedinti

Telefon: 0252 208200
Fax: 0252 314666
Judet: Mehedinti
Localitate: Drobeta Turnu Severin
Adresa: Drobeta Turnu Severin, bulevardul Carol I nr. 14, cod postal nr. 220099 judetul Mehedinti
Web: Portal Tribunalul Mehedinti
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Anulare decizie de concediere. Lipsa unor motive clare ale desfiintarii postului
Tribunalul Mehedinti, Hotararea nr. 452 din data de 23 iunie 2016
Desfacere contract de munca
Tribunalul MEHEDINTI, Hotararea nr. 1882 din 14.03.2013
Anularea deciziei de sanctionare pentru nemotivarea in fapt si in drept
Tribunalul MEHEDINTI, Hotararea nr. 2440 din 26.03.2013

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat