Tribunalul Bistrita-Nasaud

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Bistrita-Nasaud este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Bistrita-Nasaud, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Bistrita-Nasaud.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Bistrita-Nasaud este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Bistrita-Nasaud.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Bistrita-Nasaud pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Cluj. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bistrita-Nasaud si se depune la Tribunalul Bistrita-Nasaud.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Bistrita-Nasaud pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Bistrita-Nasaud

Telefon: 0263-213528
Fax: 0263-231509
Judet: Bistrita-Nasaud
Localitate: Bistrita
Adresa: Municipiul Bistrita, strada Alba Iulia, nr. 1, Cod postal 420178 Judetul Bistrita-Nasaud
Web: Portal Tribunalul Bistrita-Nasaud
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Dovada platii drepturilor salariale restante
Tribunalul BISTRITA N?S?UD, Hotararea nr. 5199 din 17.11.2010
Rectificarea inscrierilor in carnetul de munca
Judecatoria BISTRITA, Hotararea nr. 9142 din 23.09.2013

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat