Tribunalul Caras Severin

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Caras Severin este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Caras Severin, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Caras Severin.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Caras Severin este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Caras Severin.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Caras Severin pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Timisoara. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Caras Severin si se depune la Tribunalul Caras Severin.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Caras Severin pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Caras Severin

Telefon: +40255213304
Fax: +40255211554
Judet: Caras Severin
Localitate: Resita
Adresa: Resita, strada Horea nr. 2-4
Web: Portal Tribunalul Caras Severin
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Dreptul angajatorului de a pretinde salariatului restituirea drepturilor banesti necuvenite
Tribunalul Caras Severin, Hotararea nr. 114 din data de 05.02.2016
Raspunderea patrimoniala a salariatilor. Restituirea cheltuielilor de personal efectuate de angajator
Tribunalul Caras Severin, Hotararea nr. 1438 din data de 07 noiembrie 2014
Clauza de neconcurenta
Tribunalul CARAS SEVERIN, Hotararea nr. 550 din 20.032013

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat