Tribunalul Calarasi

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Calarasi este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Calarasi, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Calarasi.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Calarasi este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Calarasi.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Calarasi pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Calarasi si se depune la Tribunalul Calarasi.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Calarasi pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Calarasi

Telefon: 0242 / 315 736
Fax: 0242 / 316 157
Judet: Calarasi
Localitate: Calarasi
Adresa: strada Bucuresti nr. 106, 910068 / Calarasi
Web: Portal Tribunalul Calarasi
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Drepturi salariale neachitate de angajator. Sarcina probei in fata instantei
Tribunalul CALARASI, Hotararea nr. 1223 din 01.10.2009

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat