Tribunalul Dambovita

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Dambovita este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Dambovita, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Dambovita.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Dambovita este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Dambovita.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Dambovita pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Ploiesti. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Dambovita si se depune la Tribunalul Dambovita.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Dambovita pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Dambovita

Telefon: 0245/612344
Fax: 0245/611893
Judet: Dambovita
Localitate: Targoviste
Adresa: Calea Bucuresti, nr. 3, Targoviste, judetul Dambovita
Web: Portal Tribunalul Dambovita
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Dovada producerii unui prejudiciu moral de catre angajator, in sarcina salariatului
Tribunalul Dambovita, Hotararea nr. 1152 din data de 28.06.2016
Anularea deciziei de sanctionare pentru nerespectarea procedurii de cercetare disciplinara
Tribunalul DAMBOVITA, Hotararea nr. 761 din data de 28-05-2015
Cerere de demisie fara respectarea termenului de preaviz
Tribunalul DAMBOVITA, Hotararea nr. 857 din 24.06.2014
Admisibilitatea clauzei penale in contractele de adaptare profesionala
Tribunalul DaMBOVITA, Hotararea nr. 109 din 14.01.2010

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat