Tribunalul Brasov

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Brasov este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Brasov, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Brasov.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Brasov este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Brasov.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Brasov pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Brasov. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Brasov si se depune la Tribunalul Brasov.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Brasov pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Brasov

Telefon: 0268/419615
Fax: 0268/418054
Judet: Brasov
Localitate: Brasov
Adresa: Brasov, B-dul 15 Noiembrie nr. 45
Web: Portal Tribunalul Brasov
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Obligatia societatii de a incheia contract de munca
Tribunalul BRASOV, Hotararea nr. 679 din 26.04.2011
Legalitatea clauzelor contractului individual de munca
Curtea de Apel Brasov, Hotararea nr. 703/M din 11.06.2008
Accident de munca - accident de traseu
Curtea de Apel BRASOV, Hotararea nr. 2092/R din 25.11.2013
Plata catre reclamant a trei salarii medii pe unitate pentru decesul sotiei sale
Curtea de Apel BRASOV, Hotararea nr. 158/Ap din 12.12.2013

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat