Tribunalul Sibiu

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Sibiu este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Sibiu, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Sibiu.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Sibiu este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Sibiu.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Sibiu pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Sibiu si se depune la Tribunalul Sibiu.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Sibiu pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Sibiu

Telefon: +40-269-217104
Fax: +40-269-217702
Judet: Sibiu
Localitate: Sibiu
Adresa: Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4 550227, Judetul Sibiu, Romania
Web: Portal Tribunalul Sibiu
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat