Tribunalul Ialomita

In domeniul dreptului muncii, din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul este instanta de judecata care judeca in fond litigiile care rezulta din incheierea, executarea si incetarea contractului individual/colectiv de munca, cum ar fi drepturi banesti, contestatiile impotriva deciziilor angajatorului (de modificare a contractului de munca, de concediere, de sanctionare, de suspendare s.a.). Competenta teritoriala a Tribunalului Ialomita este data de domiciliul/resedinta salariatului sau locul de munca al acestuia, in cazul in care acesta are calitatea de reclamant. Cu alte cuvinte, daca salariatul-reclamant are domiciliul/resedinta/locul de munca in judetul Ialomita, competenta materiala si teritoriala apartine Tribunalului Ialomita.
In situatia in care angajatorul are calitatea de reclamant, Tribunalul Ialomita este competent material si teritorial daca sediul angajatorului este in judetul Ialomita.
Hotararile pronuntate in prima instanta de Tribunalul Ialomita pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicarii sentintei pronuntata de Tribunalul Ialomita si se depune la Tribunalul Ialomita.
Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Ialomita pot fi consultate pe InfoDosar.ro.

Tribunalul Ialomita

Telefon: 0243 236 952
Fax: 0243 232 266
Judet: Ialomita
Localitate: Slobozia
Adresa: Slobozia, b-dul. Cosminului, nr. 12, cod postal: 920030, judetul Ialomita
Web: Portal Tribunalul Ialomita
InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
  


Jurisprudenta Litigii de munca si Conflicte de munca


Forma scrisa a contractului individual de munca. Efectele nulitatii contractului
Tribunalul Ialomita, Hotararea nr. 955/F din data de 24.05.2016
Pretentii. Drepturi banesti incasate necuvenit. Termen de prescriptie
Tribunalul IALOMITA, Hotararea nr. 2489 din 02.10.2013
Contract de munca cu element de extraneitate. Competenta instantelor romanesti
Tribunalul IALOMITA, Hotararea nr. 1532 F din 09.04.2013
Suspendarea contractului de munca - Art. 52 Codul muncii
Tribunalul IALOMITA, Hotararea nr. 5386

Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat