Refuzul acordarii compensatiei concediului de odihna neefectuat, in urma incetarii CIM prin depunerea demisiei


Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns deoarece am de gand sa merg departe cu situatia mea si trebuie sa am siguranta ca pot continua si ca am dreptate. Am muncit aproape 6 luni de zile intr-o firma, mi-am dat demisia si angajatorul nu vrea sa imi plateasca zilele de concediu care s-au acumulat in aceasta perioada, intrucat sustine ca trebuie sa am minim 6 luni de zile pana la demisie pentru a putea primi banii. M-am interesat mult, dar nu am gasit niciun detaliu legat de aceasta perioada de 6 luni. Imi puteti da un raspuns va rog, ca sa stiu daca mergem mai departe cu judecata sau raman asa? Va multumesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In conformitate cu dispozitiile Codului muncii, durata concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, care este de minimum 20 de zile lucratoare. Durata efectiva a concediului de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
In situatia dvs., este necesar sa verificati continutul contractului individual de munca pentru a vedea care este numarul de zile de concediu de odihna anual la care aveti dreptul, urmand ca, in raport de activitatea prestata, sa calculati numarul de zile de concediu efectiv ce vi se cuvin.
Se impune a se face precizarea ca, pentru a recupera sumele restante aferente compensarii concediului neefectuat in bani, in lipsa acordului angajatorului, aveti deschisa calea introducerii unei actiuni in fata instantei de judecataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat