Cumul de contracte de munca, cu depasirea a numarului de 48 ore/saptamana


Buna ziua,
Sunt angajata la o societate cu norma de 8h/zi. As avea dreptul sa mai lucrez la o alta societate part-time(2-4 h/zi), chiar daca asta presupune depasirea a 48 h de munca pe saptamana?
Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii va interzice sa prestati la acelasi angajator, in baza aceluiasi contract individual de munca, mai mult de 48 de ore de munca pe saptamana.
Insa, aveti dreptul sa incheiati mai multe contracte individuale de munca, chiar si cu acelasi angajator, prin care sa depasiti cele 48 de ore/saptamana, acestea neavand legatura unul cu celalaltServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat