Drepturi compensatorii in caz de concediere colectiva


Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: din totalul personal angajat (18 pers) unitatea vrea sa concedieze 16 persoane din motive economice. Intrebarea este daca avem dreptul la plati compensatorii? Va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In aceasta situatie aveti posibilitatea sa beneficiati de plati compensatorii in masura in care sunt prevazute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv. De asemenea, unitatea angajatoare va poate acorda, din proprie initiative, salarii compensatorii, insa nu este obligata in acest sens.
In cazul in care nu sunteti de acord cu masura concedierii, aveti posibilitatea de a contesta decizia ce va fi emisa de angajator in fata instantei de judecata, in termen de 45 de zile calendaristice de la comunicare, prin care sa solicitati anularea acesteia si reintegrare pe postul detinut cu plata de despagubiriServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat