Calculul sporului de vechime in munca se face din salariul brut sau de baza?


Buna ziua. Sunt bugetar am un salariu de baza brut de 900lei si un spor de vechime stipulat in CIM la alte elemente constitutive de 25%, nu beneficiez de alte sporuri, contract de munca incheiat in 2011. Angajatorul sustine ca sporul de vechime este inclus in cei 900lei conform cu legea unica de salarizare pentru bugetari din 2010 Mentionez ca lucrez in unul din spitalele desfiintate in 2011, acum camin pentru persoane varstnice . Intrebarea mea este daca este corect sa nu se calculeze sporul de vechime la salariu de baza?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Salariul brut este constituit din salariul de baza, sporurile (incluzand si sporul de vechime), indemnizatiile, compensatiile, etc.
Sporul de vechime in munca se calculeaza prin inmultirea procentului de 25% cu salariul de baza. Prin insumarea acestei valori cu cea a salariului de baza, veti afla care este cuantumul salariului brut.
Consultati fluturasul/statul de salariu si verificati daca sumele corespund acestui calcul.
La acest moment, salariul minim brut pe tara este de 900 ronServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat