Refuzul angajatorului de a inmana salariatului un exemplar al CIM


Imi cer scuze ca va deranjez. Daca se poate va rog sa imi raspundeti la o singura intrebare. Cum pot sa intru in posesia contractului de munca individual, daca firma la care lucrez nu doreste sa imi elibereze o copie. Am vazut contractul cand am fost angajat, si de atunci tot cer o copie, si nu primesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Refuzul angajatorului de a va inmana un exemplar al contractului individual de munca constituie contraventie. Fapta se constata si se sanctioneaza de catre inspectorii de munca.
In acest sens, in masura in care nu il puteti obtine pe cale amiabila, puteti face o notificare catre Inspectoratul Teritorial de Munca prin care sa sesizati refuzul angajatorului de a va emite acel contract. Cu aceeasi ocazie, puteti solicita inspectorilor de munca un extras din REVISAL pentru a justifica vechimea in munca la acel angajatorServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat