Includerea in durata concediului de odihna si a zilelor de sambata, ca fiind zile lucratoare


Buna seara, am si eu o intrebare ,este normal ca ziua de sambata sa fie trecuta ca zi de concediu?? Eu stiu ca se trec zilele lucratoare ,nu si sambata. Desi lucrez toate sambetele la program "scurt" ,un program de L-V de 10 ore ,sambata fiind de 5 ore in contractul de munca bineinteles avand un program de 4 ore,si sambetele nelucratoare.Acum surpriza foarte mare a fost cand din zilele ramase de concediu mi s-au pus si sambetele.Un sfat va rog daca imi puteti da cu ce as putea face in domeniul acesta.Va multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In conditiile in care, in contractul individual de munca sunt stabilite 4 ore/zi, 5 zile/saptamana, de luni pana vineri, este abuziva decizia angajatorului de a va include in zilele de concediu de odihna si zilele de sambata. Prin urmare, aveti posibilitatea de a formula o notificare scrisa (cu numar de inregistrare) catre conducerea unitatii prin care sa solicitati acordarea zilelor de concediu de odihna care vi se cuvin in mod legal, asa cum au fost stabilite in programul de lucru din contractul individual de munca.
In lipsa unei intelegeri amiabile, aveti posibilitatea sa formulati actiune in fata instantei de judecata prin care sa solicitati acordarea zilelor de concediu de odihna care vi se cuvin in conformitate cu dispozitiile legaleServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat