Stabilirea unei perioade de proba la reincadrarea pe vechea functie. Abuz


dupa 27de ani lucrati ca sef de serv. aproviz. sunt numit sef de atelier iar dupa un an si cinci luni ca sef de atelier sunt numit din nou ca sef serv. aproviz. dar cu perioada de proba 90 de zile este corect?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii permite stabilirea unei perioade de proba la inceputul raporturilor de munca. Aceasta are drept scop verificarea aptitudinilor salariatului nou angajat. Stabilirea perioadei de proba nu trebuie insa sa se realizeze in mod abuziv de catre angajator. Intelegem ca ati exercitat functia pe care sunteti incadrat si in prezent timp de 27 de ani. Intr-o astfel de situatie, consideram ca nu mai era necesara verificarea aptitudinilor dvsServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat