Acordarea tichetelor de masa doar unei anumite categorii de salariati


Buna ziua, Suntem o societate cu productie si am dori ca de la 1 ianuarie 2015 sa acordam bonuri de masa doar personalului din productie direct productivi. Acest lucru nu este mentionat in contractul colectiv de munca, si am dori sa stim ce trebuie sa facem in cazul acesta pentru a interveni discriminarea intre personalul tesa si personalul din productie. Estte legal ceea ce vrem sa facem?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa dispune, in art. 1, faptul ca salariatii din cadrul societatilor comerciale si al celorlalte persoane juridice pot primi o alocatie individuala de hrana, acordata sub forma tichetelor de masa.
In acelasi articol se face precizarea ca angajatorul are libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma.
Avand in vedere faptul ca in contractul colectiv de munca nu exista nicio dispozitie in acest sens, aveti posibilitatea sa emiteti o decizie interna prin care sa stabiliti acordarea tichetelor de masa numai respectivei categorii de salariati, respectiv celor din productie. Legea nu va impiedica sa realizati acest lucruServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat