Recuperarea drepturilor salariale restante in caz de demisie


Buna ziua,
Am fost nevoit sa plec din Romania sa lucrez in UK, iar acum iar acum angajatorul din Romania la care am avut o perioada de concediu fara plata imi cere demisia.Eu nu stiu cum sa procedez deoarece mai am de luat niste banuti de la unitatea unde am lucrat si imi este teama ca nu ii mai pot recupera.
Am lucrat la un oficiu de cercetare, avand doar contract colectiv de munca.
Va multumesc mult
Astept sfatul d-voastra

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Incetarea raporturilor de munca prin demisie nu produce efecte asupra drepturilor salariale restante cuvenite. Daca angajatorul nu v-a achitat salariile restante, sunteti indreptatit sa solicitati plata acestora in cadrul termenului de prescriptie de 3 ani de la data nasterii dreptului, indiferent daca relatiile de munca au incetat sau nu si indiferent de modalitatea de incetare a acestora.
In cazul in care sumele de bani la care va referiti au in vedere alte drepturi, acordate potrivit contractului colectiv de munca, este necesara analiza clauzelor respectivului contractServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat