Schimbarea sediului unitatii in alta localitate timpul efectuarii concediului pentru crestere copil. Refuz angajator de a compensa cheltuieli de transport


Buna ziua. Am beneficiat de concediu crestere copil pana la doi an si luna viitoare trebuie sa reiau activitate. Cst am fost in concediu, firma unde am lucrat a suferit o reorganizare iar sediul s-a mutat la Bucuresti. S-a schimbat directorul si toti angajatii cu care am lucrat au plecat. Eu lucram pe postul de contabil, cu un salariu brut de 1400 lei, masina de serviciu, telefon si diurne cand era cazul. Am luat legatura cu noul director si mi-a propus reluarea activitatiica si contabil pe acelas salariu. Problema este ca daca accept oferta trebuie sa fac zilnic naveta Pitesti-Bucuresti iar din 1000 lei net nu stiu daca imi mai ramane si sa traiesc. Am discutat si acest aspect cu noua conducere si mi-a raspuns ca nu e problema lui, sa imi dau demisia daca nu imi convine fara sa beneficiez de somajva rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac. Am citit ca trebuie sa desfaca contractul din motive ce nu tin de persoana mea si sa imi plateasca salariu com pensatoriu. Am facut un copil si acum nu pot sa ii mai ofer nimic. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit Codului muncii, angajatorul nu poate modifica in mod unilateral locul muncii, decat in anumite conditii (delegare, detasare sau ca o masura de protectie a salariatilor).
In acest sens aveti posibilitatea sa propuneti conducerii unitatii sa va acorde ordine de delegare prin care poate sa va remunereze si cheltuielile de deplasare.
In masura in care nu va fi de acord, aveti posibilitatea sa introduceti actiune in fata instantei de judecata prin care sa invocati nerespectarea de catre angajator a obligatiilor din contractul individual de munca.
Acordarea platilor compensatorii, in eventualitatea unei concedieri motivata de desfiintarea locului de munca, nu este obligatorie, decat daca acestea sunt prevazute in contractul individual sau colectiv de muncaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat