Refuzul angajatorului de a efectua plata drepturilor salariale la incetarea CIM


Mi-am dat demisia pe 11.11.2014 de comun acord cu angajatorul. Pe 20.11.2014 a fost data de salariu, Directorul general vroia sa imi plateasca salariu pe Octombrie, eu am cerut sa imi faca lichidarea (salariu pe Octombrie, Noembrie 1-11 si concediul de odihna neefectuat pe ultimii 3 ani.) A a motivat prima data cum ca nu stie legea si trebuie sa se intereseze, sa vin pe 20 Decembrie. Pe urma ca e vina mea ca nu am facut cerere de concediu, i-am explicat ca sa incheiat CIM si nu mai am ce cerere de concediu sa mai fac. Urmatoarea scuza, ca nu a luat bani de le beneficiar. i-am explicat ca bani pe concediu au fost incasati de la beneficiar pana la data asta, iar bani neincasati de la beneficiar ar reprezenta doar cea mai mica suma din pretentiile mele si anume salariu pe Noembrie intre 1-11. Eu am insistat sa ma plateasca in ziua respectiva, si i-am spus ca nu sunt dispus sa accept amanari, pentru ca se prescrie dupa 3 ani, eu fiind angajat din 1 aprilie 2011. S-a suparat si a spus ca nu imi mai da nici un ban.
Eu am lucrat aproximativ 240h/luna, de noapte, in weekenduri, zile de sarbatoare etc, salariu primit fiind de 700-900 Ron. Doresc recalculerea salariului si acordarea sporului pentru orele de noapte si plata orelor suplimentare efectuate, sarbatori legale, concediu de odihna pentru ani 2012 2013 2014 si salariu pe ultimele doua luni.
Cam cat ar costa? Si ce durata ar avea procesul?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Durata de recuperare in fata instantei de judecata a sumelor, reprezentand drepturi salariale neplatite de catre angajator, ar putea fi estimata la 8-10 luni de zile.
Onorariul se stabileste la cabinet in functie de datele concrete ale spetei si de documentele pe care le aveti la indemana pentru a proba drepturile solicitateServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat