Suspendare CIM politist. Incheierea unui alt CIM


Buna ziua, muncesc in politia romana de aproximativ 9 ani , in ultimul timp ma gandesc sa imi intrerup (suspend) raportul de munca pe o perioada de 1-2 ani , intrebarea mea ar fi daca in perioada suspendarii am dreptul de munca , pot sa muncesc legal in tara - companie privata sau organizatie sau in strainatate in ideea in care nu vreau sa am probleme la locul actual de munca

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Cazurile in care raporturile de munca pot fi suspendate la initiativa dvs. sunt limitativ prevazute de art. 95 din Legea nr. 188/1999 si au in vedere concediul pentru cresterea copilului, concediul pentru ingrijirea copilului, desfasurarea unei activitati in cadrul unor organisme sau institutii internationale, participarea la campania electorala si participarea la greva, in conditiile legii.
Prin urmare, pentru a incheia un contract individual de munca cu un alt angajator din domeniul privat, este necesara incetarea contractului prin care ati fost incadrat in PolitieServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat