Aplicabilitatea retroactiva a Legii nr. 30/2014


Buna ziua,domnule avocat!
Am o singura intrebare si imi doresc,cu permisiunea d-voastra,sa-mi raspundeti : Legea nr. 30/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare se poate aplica retroactiv?
Va multumesc!

Cu deosebit respect si aleasa consideratie,am onoarea sa va salut!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In cuprinsul Legii nr. 30/2014 nu exista nicio prevedere prin care aceasta sa deroge de la regula de drept comun. Prin urmare, aceasta nu se aplica retroactiv, ci doar de la data intrarii ei in vigoare: in termen de 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial (Monitorul Oficial nr. 255 din 08.04.2014)Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat