Prestarea activitatii doar sambata si duminica. Cuantumul remuneratiei


Lucrez la targul de masini(programul de lucru este sambata si duminica de 8 ore per zi) si la intelegerea dintre directorul nostru si cel de la ITM ne platesc cu 5 lei per luna pentru sambata si duminica. Pot combate aceasta decizie?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Cuantumul salariului se stabileste prin contractul individual de munca sau prin act aditional la acesta, iar nu printr-o intelegere intre terte persoane. Intelegem ca prestati activitate doar in zilele de sambata si duminica. Prin urmare, intrucat este respectata durata timpului de lucru, angajatorul este obligat sa va acorde doar salariu, in cuantumul stabilit prin contractul individual de munca. Acesta nu va putea fi mai mic decat salariul minim brut pe economie, calculat in mod proportional cu durata timpului de muncaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat