Inlocuirea temporara a unui salariat aflat in concediu. Modificarea fisei postului


Buna ziua,
Am o mica problema si vreau sa stiu ce categorii de colegi pot inlocui pe perioada concediului? Mentionez ca sunt incadrata ca asistent director, lucrez ca receptionera si sefii vor sa ma oblige sa inlocuiesc colega ce se ocupa de menaj, pe toata perioada concediului ei. ba chiar incearca sa o treaca ca atributie obligatorie in fisa de munca ce brusc a aparut.
Cu stima,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In mod legal, nu puteti fi obligata sa indepliniti alte atributii decat cele prevazute in fisa postului pe care il ocupati. Cat priveste modificarea fisei postului, pentru ca aceasta sa va fie opozabila este necesar sa o semnati. Facem precizarea ca nu puteti fi obligata sa semnati modificarea fisei postuluiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat