Avansare pe postul unei persoane aflate in concediu prenatal. Retrogradare in situatia reintoarcerii titularului postului din concediu


buna ziua va rog daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare , lucrez intr-o companie si am fost avansat in urma unui concediu prenatal ,in urma cu ceva timp a mai fost avansata o persoana tot pe acest post ,intrebarea mea este cand va veni fata din prenatal cine va fi retrogradat la postul initial ?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Intelegem ca in prezent ocupati postul unei persoane aflate in concediu de risc maternal.
La intoarcerea acestei persoane, angajatorul va fi obligat sa o primeasca pe postul ocupat anterior acordarii concediului de risc maternal. In ceea ce va priveste, veti reocupa postul anterior, daca angajatorul nu va dori modificarea organigramei si infiintarea a doua astfel de posturiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat