Neacordarea bonusurilor aferente lunii in care salariatul s-a aflat in concediu medical


Buna ziua,
In luna actombrie am beneficiat de 5 zile de concediu medical,
din acest motiv compania la care lucrez mi-a taiat toate bonusurile pe aceasta luna.
Va rog sa-mi spuneti daca este corecta aceasta decizie.
Va multumesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Bonusurile au in vedere atingerea unui anumit prag minim de performanta, pentru care angajatorul intelege sa va remunereze suplimentar.
Faptul ca v-ati aflat in concediu medical nu influenteaza in mod obligatoriu nivelul performantei dvs. Daca insa pe durata lunii respective nu ati atins pragul minim stabilit in cadrul societatii pentru acordarea bonusurilor, neacordarea acestora este justificataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat