Salariat firma de paza. Mutarea pe alt obiectiv si modificarea programului de lucru. Demisie fara preaviz


Stimate Domn Avocat
Va rog respectuos daca puteti sa-mi dati si mie un raspuns pentru urmatoarea problema:Lucrez la firma de paza de doua luni (am fost preluati de la alta firma),inspectorul de securitate care se ocupa de acest obiectiv dupa ce si-a batut joc de mine timp de doua saptamani(am lucrat 24 de ore;liber24 de ore dupa care 13 ore si iar intram la 24 de ore), m-a mutat in alt obiectiv FARA NICI UN MOTIV INTEMEIAT obiectiv in care programul este de 13 ore de Luni pana Vineri iar Sambata 4 ore(consider iniman acest program de lucru).In aceste conditii doresc sa va intreb:pot pleca din firma prin demisie(tinand cont de faptul ca nu s-au respectat conditiile stipulate in contractul individual de munca)? Firma ma poate penaliza cu 30% pentu ca nu am plecat prin preaviz?Doresc sa mentionez ca doresc sa plec din cadrul acestei firme deoarece programul de munca nu-mi convine si interesul meu este sa-mi gasesc alt job cat mai repede posibil.In speranta ca voi primi un raspu ns din partea Dumneavoastra
Va Multumesc Anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Nerespectarea termenului de preaviz, fara acordul angajatorului, este permisa de lege doar in situatia in care acesta nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Textul de lege are in vedere neplata drepturilor salariale.
In ceea ce priveste mutarea dvs. la alt obiectiv, facem precizarea ca nu puteti fi obligat in mod legal sa prestati munca suplimentara, peste durata normala a timpului de munca.
Intelegem ca doriti sa demisionati de la acest angajator. Nerespectarea termenului de preaviz, in conditiile in care angajatorul v-a achitat drepturile salariale cuvenite, va putea atrage raspunderea dvs. pentru prejudiciul astfel cauzat angajatorului. Nu este vorba despre o penalizare cu 30%, ci despre o eventuala acoperire a prejudiciului cauzat, oricare ar fi valoarea acestuiaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat