Neacordarea integrala a concediului de odihna, urmare a concediului medical


Buna ziua, am o nelamurire .sunt sef de departament in cadrul firmei X iar in perioada 01.05.2014-01.07.2014 am fost in concediu medical .cand am dorit sa imi iau concediul de odihna angajatorul mi-a spus ca apar cu 5 zile lipsa la concediul de odihna din motiv ca am avut cele 2 luni de medical .ma puteti ajuta cu aceasta situatie? pentru ca mi se pare o ilegalitate decizia lor .va multumesc si astept un raspuns cat se poate de repede din partea dumneavostra , daca puteti!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii stabileste faptul ca acordarea concediului de odihna se realizeaza proportional cu perioada lucrata. Insa, in conformitate cu Directiva 2003/88, faptul ca salariatul se afla in concediu medical nu influenteaza numarul de zile de concediu de odihna ce urmeaza sa-i fie acordat. Prin urmare, aveti dreptul sa beneficiati de integralitatea concediului de odihna cuvenit chiar daca v-ati aflat in concediu medicalServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat