Angajare incepand cu data de 1 decembrie


Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este bine si legal sa fac o angajare incepand cu data de 01.12.2014, tinand cont ca este zi libera acordata de catre stat, iar firma nu desfasoara activitate pe 1 decembrie? Dauneaza cumva daca ii fac angajarea cu 2 decembrie? adica il dezavantajeaza la pensii, somaj, vechime....etc faptul ca are lipsa o zi din luna? Practic eu incep o colaborare (respectiv un contract de munca) nu continui ceva care ar necesita continuitate (ex. incetare cu 30.11.2014 la o alta firma si angjajare cu 01.12.2014 ca sa aiba continuitet). Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Data incheierii contractului individual de munca si data inceperii activitatii sunt doua date distincte. Puteti incheia un contract individual de munca in data de 01.12.2014. Cat priveste prestarea activitatii, puteti mentiona ca data de inceput a activitatii data de 01.12.2014 insa, in mod efectiv, salariatul va presta munca incepand cu data de 02.12.2014, data de 01.12.2014 fiind zi libera platita.
Continuitatea in munca in vederea indeplinirii conditiilor pentru acordarea indemnizatiei de somaj se calculeaza prin raportare la luni, iar nu la zile. Atata vreme cat persoana in cauza va avea contributiile platite pentru fiecare luna, nu are importanta data inceperii activitatii la noua societateServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat