Asistenta juridica la momentul semnarii fisei postului


Buna ziua,
Sunt angajat al unei companii multi-nationale din Romania , pe pozitia de "Android Developer" (cod CAEN 6202). Recent, firma la care sunt angajat doreste sa-mi "schimbe" fisa postului - mentionez ca am fost angajat FARA fisa postului in urma cu 2 ani (in contract este mentionata ca "anexa 2" dar ea nu exista - lucru stiut si de firma). Noua fisa a postului contine elemente care dau dreptul angajatorului sa ceara noi sarcini de la mine, sarcini care nu au nimic in comun cu meseria mea si cu cunostintele mele.
O alta problema a mea legata de acest loc de munca priveste evaluarea mea anuala, care desi s-a solutionat cu "promovarea" mea de la treapta interna de "advanced" la "senior", pe evaluare nefiind prezent nici un punct la care eu nu am avut macar calificativul "E : 100% on target", nu am primit marire salariala.
Motivul a fost (comunicat verbal) ca departamentul in general nu a fost performant. Am aflat ca alti colegi (din echipa de 6 programatori) au primit mariri.
Confruntati managerii nu au trimis in scris rezultatul evaluarii, modul cum s-a determinat calificativul meu final si nici de ce s-a facut o evaluare subiectiva a angajatilor.
As dori sa stiu, daca se poate, urmatoarele :
1. Pot avea prezent un avocat atunci cand imi este prezentata oficial fisa postului cea noua ?
2. Daca raspunsul la punctul 1 este "Da", oferiti acest tip de serviciu ? In ce conditii ?
3. Ce se intampla daca refuz semnarea acestei noi fise a postului ?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Aveti posibilitatea sa fiti asistat de avocat ori de cate ori incheiati un act juridic. Prin urmare, va putem asigura asistenta juridica la momentul prezentarii noii fise a postului. Facem precizarea ca nu puteti fi obligat sa semnati noua fisa de post. In mod legal, nu se poate aplica nicio sanctiune pentru refuzul semnarii modificarii fisei postului.
Va asteptam la Cabinet pentru a stabili in detaliu modalitatea in care vi se va asigura asistenta juridice (momentul prestarii acestor servicii, costuri)

Alte Consultatii Juridice

Micsorarea salariului si modificarea fisei postului unilateral de catre angajator
Inlocuirea temporara a unui salariat aflat in concediu. Modificarea fisei postului
Termenul in care trebuie incheiat actul aditional. Majorarea salariului incepand cu o data anterioara semnarii actului aditional la CIM
Obligarea salariatului sa semneze noua fisa a postului
Concediere pe motivul desfiintarii postului. Conditii de reangajare sau blocare post
Concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, fara desfiintarea efectiva a postului. Post esential pentru desfasurarea activitatii societatii
Mutarea functionarului public pe alta functie, impotriva vointei acestuia. Refuzul semnarii fisei postului
Conditiile modificarii fisei postului unui functionar public de executie
Functionar intors la locul de munca dupa efectuarea concediului de crestere copil. Refuzul acordarii postului ocupat anterior
Trecerea temporara a salariatului pe alt post din dispozitia angajatorului, urmata de refuzul acestuia de a permite revenirea pe postul detinut initial. Obligarea la semnarea unei noi fise a postului
Plan de Reorganizare si Restructurare. Desfiintarea postului nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa
Obligarea salariatului de a semna o noua fisa a postului cu includerea unor noi sarcini si responsabilitati
In lipsa fisei postului, este indreptatit angajatorul sa dispuna concedierea daca salariatul refuza executarea sarcinilor de serviciu?
Suplimentarea fisei postului cu noi atributii. Conditii
Nedesfiintarea efectiva a postului ocupat de salariat. Angajarea unei alte persoane, sub pretextul formarii profesionale a acesteia


Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat