Pauze cuvenite salariatului in cazul prestarii muncii in schimburi de cate 12 ore


Buna ziua,
Domnule avocat as avea nevoie de o informatie de la d-voastra. Eu lucrez ca dispecer la o firma de paza intr un complex comercial in schimburi de cate 12 ore. As dori sa stiu daca in codul muncii este prevazut un program de pauze, la ce interval. Noua nu ni se permite sa iesim decat o data in cele 12 ore si atunci maxim 30 de minute. Mentionez ca avem dispeceratul in subsolul cladirii si avem 7 monitoare si 100 de camere de supraveghere.
Cu respect,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii stabileste dreptul salariatului la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite de contractul colectiv de munca si de regulamentul intern. Prin urmare, in functie de prevederile regulamentului intern se poate stabili care sunt pauzele de care sunteti indreptatit sa beneficiati. Singurele prevederi ale Codului muncii in situatia prestarii muncii in schimburi au in vedere acordarea unui repaus de minim 8 ore intre schimburiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat