Compensarea in bani a concediului de odihna pentru ultimii 3 ani, in situatia incetarii contractului individual de munca prin demisie


Buna ziua,
lucrez la o firma de 5 ani,in ultimii 4 ani +anul in curs nu am beneficiat de concediu de odihna,prin demisie imi pot recupera banii de concediu?,daca ma puteti ajuta cat ma costa?
Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La momentul incetarii contractului individual de munca (prin demisie sau in alt mod), angajatorului ii incumba obligatia de a va compensa in bani concediul de odihna neefectuat. Daca acesta va refuza sa va achite drepturile banesti cuvenite, aveti posibilitatea introducerii unei cereri de chemare in judecata avand ca obiect obligarea angajatorului la compensarea in bani a concediului de odihna.
Intrucat a intervenit prescriptia, veti putea solicita compensarea concediului de odihna aferent ultimilor 3 ani anteriori introducerii cererii de chemare in judecataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat