Refuzul angajatorului de a acorda concediu de odihna salariatului care s-a aflat in concediu medical


Buna seara,va rog sa ma lamuriti si pe mine ,am fost in concediu medical cod 01,din luna februarie 2014 pana pe 2 nov.urmind sa ma pensionez , intrebarea mea este am dreptul la concediul de odihna pe lunile respective? conform directivei C E 2003/88 art.7 eu cred ca da am sau nu dreptate si daca am ce ar trebui sa fac si unde sa ma adresez , va multumesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Art. 145 alin. 2 Codul muncii, stabileste faptul ca acordarea concediului de odihna se realizeaza proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Acest text nu are insa in vedere situatia in care salariatul se afla in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, ci doar ipoteza in care salariatul este incadrat in munca pe parcursul anului calendaristic, ori contractul individual de munca al acestuia este suspendat din alte motive.
Potrivit Directivei 2003/88, faptul ca salariatul se afla in concediu medical nu influenteaza numarul de zile de concediu de odihna ce urmeaza sa-i fie acordat. Prin urmare, aveti dreptul sa beneficiati de integralitatea concediului de odihna cuvenit chiar daca v-ati aflat in concediu medical. In situatia in care angajatorul refuza sa va recunoasca dreptul la concediul de odihna, aveti posibilitatea introducerii unei cereri de chemare in judecata, la Tribunalul in circumscriptia caruia aveti locul de munca sau domiciliulServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat