Data platii salariului


Angajatorul meu intarzie cu plata salariului inmod constant cu 60 de zile , si afirmaca este legal si in conformitate cu codul munci, eu am verificat dar nu am gasit acest lucru. In acest caz eu ce pot sa fac? .Cum pot sa porocedez sa nu mai sa-se intample acest luceu si sa pot recupera salariu restant.
Cu stima,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit Codului muncii plata salariului se realizeaza cel putin o data pe luna, iar intarzierea nejustificata la plata salariului da dreptul salariatului sa solicite daune-interese.
Daca angajatorul refuza plata la timp a drepturilor salariale, recuperarea acestora se poate realiza doar prin introducerea unei actiuni in instantaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat