Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, in cazul insolventei angajatorului


Daca o firma intra in reorganizare / insolventa si un angajat demisioneaza, acesta mai beneficiaza de plata zilelor de concediu neefectuate in ultimii 3 ani ?
Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La incetarea contractului individual de munca salariatul este indreptatit la plata drepturilor salariale restante (inclusiv la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat). In conformitate cu dispozitiile Codului muncii, drepturile salariale se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorului. Facem precizarea ca si in situatia insolventei angajatorului, salariatii sunt indreptatiti la plata sumelor cuvenite acestora in temeiul contractului individual de munca, fiind inscrisi la masa credala de catre administratorul judiciarServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat