Zile libere legale acordare persoanelor apartinand altor culte religioase legale


buna ziua! cum se acorda acele zile libere pt sarbatorile unei alte religii decat cea crestin ortodoxa, recunoscuta de statul roman? in plus fata de cele acordate crestinilor ortodocsi sau ca sa beneficiez de ele trebuie sa vin la serviciu in zilele de sarbatori legale crestin ortodoxe? mie mi se transmite ca daca am beneficiat de sarbatoarea religiei mele ca sa compensez, trebuie sa vin la munca in a doua zi de paste sau de craciun, rusalii sau de sf maria

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Persoanele care apartin unor culte religioase legale, altele decat cele crestine, beneficiaza de urmatoarele zile libere:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun
- doua zile pentru fiecare din cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale la care apartin aceste persoane.
Facem precizarea ca acordarea celor 2 zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale nu este conditionata de recuperarea acestora in zilele de sarbatoare religioasa crestina mentionate mai sus. Zilele libere de Pasti, de Craciun, de Rusalii sau de Adormirea Maicii Domnului se acorda in temeiul legii tuturor salariatilor, indiferent de apartenenta religioasa a acestoraServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat