Cuantumul salariului in cazul exercitarii interimare a unei functii


Buna ziua. Voi formula întrebarea succint. Seful serviciului este transferat la alta functie cu mentinerea salariului. Seful-adjunct este numit interimar. Are dreptul seful-adjunct sa primesca salariul sefului? Argumentati va rog raspunsul. Va multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru a putea raspunde intrebarii dvs este necesar san e precizati daca persoanele in cauza au statut de functionari publici sau de salariati. In cazul salariatilor, cuantumul salariului poate fi modificat, potrivit vointei partilor, prin actul aditional prin care se stabilest ca salariatul va ocupa alt post.
In cazul functionarilor publici, salarizarea se face prin raportare la postul ocupat, potrivit dispozitiilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publiceServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat