Emiterea deciziei de reintegrare


prin decizia definitiva a tribunalului, s-a decis:,,anuleaza deciziile de concediere, dispune repunerea in situatia anterioara concedierii, obliga parata sa achite contestatorului drepturile salariale pana la reintegrarea efectiva pe post.
Intrebare:
reintegrare efectiva insemna data de cand se emite decizizade reincadrare sau data pana cand se achita salariile restante la zi? Multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Angajatorul nu este obligat sa emita o decizie de reintegrare. Reintegrarea se realizeaza de drept, in baza hotararii instantei de judecata. Prin urmare, data reintegrarii efective este data la care a fost comunicata sentinta tribunalului. La aceasta data v-a fost recunoscut dreptul de a va intoarce la locul de munca, coroborat cu obligatia angajatorului de a va permite sa prestati munca, la locul de munca.
In cazul in care angajatorul emite o decizie de reintegrare (desi nu exista o prevedere legala care sa ii impuna obligatia de a emite o astfel de decizie), reintegrarea efectiva are in vedere data la care salariatul este primit in mod efectiv la locul de munca, asa cum ii este comunicata acestuia prin decizia de reintegrare emisa de angajatorServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat