Refuzul acordarii concediului fara plata


Buna ziua! O firma privata are dreptul sa iti refuze o luna de concediu fara salariu pe motivul ca nu se acorda decat pt studii la tineri???
Multumesc!!!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit dispozitiilor Codului muncii, concediul fara plata se acorda pentru rezolvarea unor situatii personale ale salariatilor, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. In absenta unor astfel de prevederi, angajatorul nu poate fi obligat sa acorde concediu fara plata salariatilor decat in cazul in care acestia participa la programe de formare profesionala. Si in aceasta situatie insa, angajatorul are dreptul sa refuze acordarea concediului fara plata daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatiiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat