Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Recompensarea muncii de noapte pentru cadrele militare


Buna ziua !!! Sunt cadru militar, acum plecat in Afganistan. Aici sunt incadrat pe o functie unde lucrez numai in ture de noapte de la 20.00 la 8.00 si asta va fi timp de 6 luni zi de zi fara nici o pauza. Sunt platit la fel ca toti ceilalti. Credeti ca pot beneficia de un spor in plus sau de alte beneficii conform legii ?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Dispozitiile privind statutul militarilor se completeaza in mod corespunzator cu prevederile Codului muncii. Potrivit art. 126 Codul muncii, pentru munca de noapte sunteti indreptatit fie la reducerea cu o ora fata de durata normala a zilei de munca a programului de lucru, fie la acordarea unui spor de 25% din salariul de bazaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat