Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Obligarea salariatului sa presteze munca suplimentara duminica. Neacordarea bonusurilor


Buna ziua.Lucrez la o firma din Bucuresti cu capital majoritar grecesc si as vrea sa stiu daca ei ma pot obliga sa lucrez duminicile fara acordul meu.Deci aici mai pe sleau ne obliga si ne ameninta cu taierea bonusului sau prin alte motive.Este foarte obositor deoarece lucrez 12 ore zi de zi de aproape 10 ani.Vreau un raspuns de la dumneavostra domnule Predat.Va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Prestarea muncii suplimentare nu se poate realiza fara acordul salariatului. De asemenea, potrivit legii, prestarea muncii suplimentare nu poate fi conditionata de acordarea altor drepturi. Daca bonusurile despre care faceti vorbire nu sunt acordate pentru munca suplimentara si va sunt cuvenite potrivit contractului individual de munca sau regulamentului intern, in mod legal, angajatorul trebuie sa vi le achite indiferent daca prestati sau nu munca suplimentaraServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat