Absenta de la locul de munca. Retinere tichete de masa


Buna ziua!Am si eu o problema la servici si vreau sa o lamurim inpreuna,Marti la amiaza mam cerut de la sefa de sectie sa ma lase miercuri doar pentru cateva ore sa ma duc sa depui actele pt casatorie la primarie si nu ma lasat dar eu tot am ramas si adoua zi cand am mers la lucru dupa ce am rezolvat problema mi zis sa ma duc inapoi acasa ca sunt nemotivat si jumate din bonuri mi le taie! E corecta treaba asta?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Absenta de la locul de munca poate constitui abatere disciplinara. Insa, pentru aplicarea unei retineri din drepturile salariale este necesara cercetarea prealabila a salariatului.
Sanctionarea in mod legal pentru absenta de la locul de munca impune convocarea dvs la cercetarea disciplinara, doar in urma acesteia putand fi stabilita eventuala sanctiune disciplinara aplicabila.
Facem precizarea ca prin aplicarea unei sanctiuni disciplinare se poate reduce salariul de baza pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 3 luni, cu o suma cuprinsa intre 5 si 10%.
In ceea ce priveste acordarea tichetelor de masa, salariatul nu poate utiliza un numar de tichete mai mare decat numarul de zile in care a fost prezent efectiv la lucru. In consecinta, pentru ziua in care nu ati fost prezent la locul de munca nu sunteti indreptatit sa beneficiati de tichete de masaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat