Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Obligarea salariatului sa semneze noua fisa a postului


Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca administrartia firmei la care lucrez poate modifica unilateral fisa postului, adaugand in ea obligatiuni care nu sunt specifice postului ocupat . Astfel,sunt incadrat pe functia 252101 -Responsabil baza de date, cea ce si am facut pina acum. Odata cu venirea noului sef, a fost initiata procedura de schimbare fisei mele de post si introducerea in ea responsabilitatilor cu specific comercial cum ar fi, setarea de preturi la diverse produse, pregatirea diverselor rapoarte de vanzari etc. Nu am fost de acord cu aceste modificari, considerind ca noile responsabilitati, care mi se impun nu corespund functiei de incadrare. Administratia ma someaza sa semnez noua fisa de post ame ninintindu-ma cu concediere in caz de refuz. va rog sa-mi spuneti daca admininstratia i-mi poate impune o noua fisa de post si daca nu semnez ma poate concedia? Va multumesc anticipat. cu respect

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Fisa postului trebuie sa fie asumata de salariat prin semnatura. In caz contrar, nu vi se poate solicita sa indepliniti atributiile prevazute in aceasta.
Angajatorul nu va poate obliga sa semnati noua fisa de post. De asemenea, refuzul dvs. de a semna fisa postului nu poate constitui motiv pentru concediere. In situatia in care angajatorul va va concedia pentru acest motiv, masura dispusa va fi nelegala si o veti putea contesta in instanta, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat