• Consultanta juridica pentru salariati

    Dreptul Muncii Salariati

Servicii pentru Salariati

Conflictele si disputele cu angajatorii sunt un motiv de ingrijorare si de stres pentru salariati. Aceasta este situatia neplacuta. Insa, orice angajat al oricarei firme are asigurat un set drepturi care decurg din prevederile legale, precum si din contractele colective si individuale de munca, din statutul si regulamentele interioare ale societatii.
In orice situatii, suntem in masura sa luptam pentru recunoasterea, recuperarea sau conservarea dreturilor salariatilor si, corelativ, sa determinam (sau sa obligam prin intermediul instantei de judecata) angajatorul sa respecte obligatiile impuse de contracte sau legislatia muncii.
Avem experienta in reprezentarea si asistarea salariatilor in relatiile de munca. Oferim consultanta in litigii si conflicte de dreptul muncii, respectand principiul obiectivitatii si gasirii unor solutii practice pentru clientii nostri. Acesta experienta ne-a ajutat sa cultivam pe termen lung o relatie de colaborare cu clientii nostri, salariati.

Orice intrebare sau problema de care va loviti nu ramane fara raspuns sau rezolvare.
V-ati perdut locul de munca? Oferim consultanta, asistenta si reprezentare juridica salariatilor in cazul incetarii contractului individual de munca in oricare dintre situatii:
     - Incetarea contractului de munca in perioada de proba, prin notificare emisa in conditiile impuse de lege. Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute de Codul muncii, precum si a celor prevazute de contractul individual sau colectiv de munca, a regulamentelor interne, pentru evitarea folosirii cu rea credinta a acestei modalitati de incetare a raporturilor de munca;
     - Stingerea raporturilor de munca ca urmare a necorespunderii profesionale a salariatului. Caz prevazut de legislatia muncii, concedierea pentru necorespundere profesionala poate fi folosita in mod abuziv de catre angajator
     - Desfiintarea locului de munca ocupat de catre angajator, cu consecinta emiterii deciziei de concediere. Legislatia muncii impune un set de reguli si proceduri care trebuie nerespectate, in caz contrar decizia de concediere poate fi anulata, pentru nelegalitatea si netemeinicia acesteia;
     - Incetarea raporturilor de munca prin demisie. In functie de respectarea sau nu a obligatiilor asumate de catre angajator, puteti decide depunerea demisiei cu preaviz sau a demisiei fara preaviz.
     - Efectuarea cercetarii disciplinare fata de salariat si incetarea raporturilor de munca ca urmare a aplicarii unei sanctiuni disciplinare care poate merge pana la desfacerea contractului de munca. De multe ori angajatorii efectueaza cercetarea disciplinala a salariatilor in scop sicanator si abuziv.
     - Incetarea de drept a contractului individual de munca, in cazurile limitative prevazute de Codul muncii.
Iar nerespectarea drepturilor dvs nu se poate termina aici. Odata cu emiterea deciziei de concediere, angajatorul “omite” plata integrala a drepturilor care vi se cuvin: drepturi salariale restante, plata orelor suplimentare, a indemnizatiei de concediu neefectuat, precum si plata unor alte drepturi legale sau contractuale. De asemenea, in cazul unei concedieri abuzive, salariatul este indreptatit sa solicite angajatorului repararea prejudiciului moral suferit.
Sunteti pe cale de a incepe un nou contract de munca? Verificam si ne asiguram ca raporturile de munca care vor fi stabilite prin contractul individual de munca respecta legislatia muncii, pentru evitarea clauzelor abuzive. Oferim astfel o consiliere juridica proactiva, care poate preveni litigii costisitoare si pierderi finaciare.
Angajatorul doreste sa va modifice unilateral contractul de muna? O modificare unilaterala a elementelor esentiale ale contractului de munca (salariul, timpul de munca, functia, locul de munca s.a.) este abuziva si, in consecinta, legislatia muncii interzice astfel de decizii ale angajatorului.

In ducerea la indeplinire misiunii noastre, avem o procedura de lucru simpla, dar in acelasi timp foarte eficienta . Mai intai va oferim o consultatie initiala pentru a studia speta ce ne-o prezentati , care in practica niciodata nu are un caracter general, urmand ca apoi sa decidem care sunt solutiile practice/concrete care trebuie urmate.
In schimb, cerem ceva clientilor nostri salariati: cerem, in primul rand, intelegere ca procesul juridic poate dura luni de zile, nu saptamani, iar, in al doilea rand, rabdare si curaj pentru a vedea drepturile lor recunoscute si satisfacute.

Astfel, credem ca angajatii care afiseaza aceste calitati au cele mai mari sanse de success.
Solicita o consultatie!