In perioada 21 - 25 iulie 2014 Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 2 mil. de lei


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 21 - 25 iulie, actiuni de control in urma carora au fost aplicate amenzi in valoare totala de 2.046.900 de lei si au fost depistate 165 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 1.884 de controale, din care 1.793 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 1.495.900 lei, 923.000 de lei fiind pentru munca la negru.

In total, au fost sanctionati 400 de angajatori, iar 20 persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale au fost inaintate sase propuneri de cercetare penala.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.377 de controale si 868 de angajatori au fost sanctionati. Inspectorii de munca au aplicat amenzi in valoare de 551.000 de lei, iar pentru patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 39 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat