In perioada 28 iulie 01 august 2014 Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 2,1 mil. de lei


Actiunile de control ale Inspectiei Muncii, desfasurate in perioada 28 iulie 01 august 2014, au condus la aplicarea unor amenzi in valoare totala de 2.128.500 de lei si la depistarea a 198 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 1.665 de controale, din care 1.558 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi de 1.643.000 lei, dintre care 1.075.000 de lei pentru munca la negru.

In total, au fost sanctionati 384 de angajatori, iar 30 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare.

In plus, ispectorii de munca au inaintat 4 propuneri de cercetare penala pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.257 de controale si 758 de angajatori au fost sanctionati. S-au aplicat amenzi in valoare de 485.500 de lei. La 3 angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 34 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat