Ministerul Muncii propune incadrarea in grad de handicap pentru toate persoanele care sufera de elefantiazis


Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a propus Ministerului Sanatatii modificarea capitolului 4 A II - Evaluarea gradului de handicap in afectarea functiilor arterelor legate de fluxul sanguin din Ordinul comun al M.M.F.P.S.P.V. si M.S. nr. 762/1.992/2007, in contextul situatiilor semnalate in ultima perioada ale unor cazuri de incadrare in grad de handicap a unor afectiuni care creeaza o bariera in adaptarea la mediul socio-familial si limiteaza autonomia in plan personal.

Modificarea propusa de MMFPSPV se refera la introducerea afectiunii denumite elefantiazis in ordinul comun privind persoanele cu dizabilitati pentru toate persoanele care sufera de elefantiazis, indiferent daca afectiunea provine din nastere sau a fost dobandita pe parcurs, astfel incat acestea sa poata beneficia, in urma unei evaluari, de incadrare intr-un grad de handicap corespunzator.

In acest moment, boala este tratata ca handicap doar daca a survenit la nastere, in copilarie, in adolescenta sau daca a fost dobandita pana la varsta de 26 de ani.

Elefantiazisul reprezinta edemul difuz cu deformarea membrelor superioare sau inferioare, in fazele avansate fiind caracterizat prin acumulare excesiva de lichid limfatic si tumefierea tesutului cutanat datorita obstructiei vaselor limfatice. Poate surveni la nastere, adolescenta sau mai tarziu, pe parcursul vietii. Aceasta afectiune este mai frecventa la femei si, de obicei, este unilaterala.

Din datele prelucrate de la Registrul Electronic National al Persoanelor cu Handicap, la data de 31.07.2014 erau in evidenta 106 cazuri, la nivel national.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat