REVISAL 2021. Forma actualizata pusa la dispozitie de Inspectia Muncii


Incepand cu data 19 decembrie 2020, Inspectia Muncii a pus la dispozitia angajatorilor o versiune actualizata a aplicatiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic

Incepand cu aceasta data, transmiterea registrului poate fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs, generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicatiei Revisal. Noua versiune Revisal 6.0.8 (REVISAL 2021) aduce o serie de elementele noi:

- Actualizarea nomenclatorului COR

Actualizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania in conformitate cu Ordinul de modificare si completare a Clasificarii Ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Institutul National de Statistica nr. 1.477/12.10.2020 /1.056/ 14.10.2020.

Contractele in vigoare (active/suspendate/detasate) care au inregistrat codul 3252 in versiunea 6.0.8 nu se vor actualiza automat la noua versiunea de COR si vor fi regasite in lista Actualizare COR, unde se va selecta ocupatia aferenta contractului dintre codurile nou aparute: 325201 administrator programe nationale boli transmisibile/ 325202 agent retea boli transmisibile/325203 asistent coordonator programe nationale curative si boli netransmisibile (sau oricare alta ocupatie valida din nomenclatorul actualizat).

- Introducerea unui nou atribut pentru campul Tip norma:

Norma intreaga conform O.U.G. nr. 132/2020, care are asociate informatii referitoare la durata timp munca, tip interval repartizare si timp munca. Se aplica pentru toate tipurile de contract existente cu norma intreaga (Contract individual de munca, Contract de munca la domiciliu, Contract de munca cu clauza de telemunca, Contract de ucenicie la locul de munca, Contract de munca temporara), mai putin pentru tipul de contract Contract individual de munca pentru tineri dezavantajati - Legea nr. 189/2018.

- Introducerea unui nou tip de contract: Contract de munca temporara cu clauza de telemunca.

- Alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale in vigoare: perioada de contract acceptata este cuprinsa in intervalul 6 - 36 luni.

- Identificatorul de salariat: CNP/Serie pasaport/Serie Act nu mai accepta virgula. Nu se mai permite inregistrarea de identificatori care contin caracterul virgula.

- Indentificatorul de contract: Numar contract nu mai accepta virgula. Nu se mai permite

inregistrarea de identificatori care contin caracterul virgula. Aceasta restrictie se aplica contractelor neradiate, aflate in una din starile urmatoare: activ, suspendat sau detasat.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat