Al 13-lea salariu nu va mai fi acordat bugetarilor dupa incetarea actualelor contracte colective de munca


Potrivit ordonantei, contractele colective de munca deja incheiate si cu termene pana in octombrie sunt mentinute in vigoare pana la pierderea valabilitatii, inclusiv in ceea ce priveste drepturile salariale aflate in plata.

In plus, al 13-lea salariu nu va mai fi acordat bugetarilor dupa incetarea actualelor contracte colective de munca.

Totodata, Guvernul a decis ca posturile in sectorul bugetar sa fie blocate doar in 2010, nu si in 2011.

Ordonanta prevede concret modul de acordare a sporului de vechime, a indemnizatiei de conducere, precum si celelalte sporuri in cuantumul avut in luna decembrie 2009, a mai precizat ministrul Mihail Seitan.

Ministrul muncii, Mihai Seitan, mai spune ca salariile de merit nu se mai acorda in 2010, doar cele care au fost acordate in 2009 pe o perioada de un an.

In ceea ce priveste majorarea salariala pentru 2010, ministrul muncii a precizat ca se va aplica pentru salariile, soldele sau indemnizatiile lunare care au un nivel mai mic de 705 lei/luna.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat